Şal ve eşarp modellerimizde iade/değişim bulunmamaktadır.
Tesettür Jazz Şal
Şal sayesinde birçok kombin yaratmak mümkün bir hale gelmiştir. Çünkü farklı şal stilleri, bu kombinlerin yaratılması için bir avantaj haline geldi. Jazz şal içerisinde bulunan desenler ve aksesuarlar kişinin, şık bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Özellikle ipek kumaşından ve çiçek deseninden yapılmış olan tarzlar birinci sırada geliyor. Çiçek desenleri ile kot pantolonları arasında farklı kombinler yaratılabilir. Özellikle likralı ve esneyen türleri şalın her türlü aşamada şekil almasına yardımcı oluyor. Bazı bayanlar, dilerse çeşitli saç modellerini bile şal sayesinde yaratabiliyorlar. Şalı 3 defa doladıktan sonra boyun kısmına atılması sonucunda, şık bir tasarım yaratmış olunur.
Jazz Şal İle Farklı Tarzlar Yaratmak
Şal türleri, kendi içerisinde; ipek ve kumaş şeklinde ayrılıyor. Özellikle tesettür giyen bir bayan farklı renklerde jazz şal modellerini tercih edebilir. Yeşil bir şal altına siyah bir tesettür giyilip, altına da siyah bir ayakkabı giyilebilir. Kişi bu şekilde, hem vücutsal anlamda hatlarını belli etmeyip, dikkat çekmeyecek bir görünüme sahip olabilir. Kişi, şal almadan önce yüz hatlarına ve boy hizasına bağlı olarak akış veriş yapmalıdır. Kilosal anlamda bir takım problemler yaşıyor ise, açık renkli şal türlerini tercih etmesi doğru olmaz. Açık renkler, kişinin yüz hatlarını tamamıyla ortaya çıkarır. Bu nedenle de; sarı, yeşil gibi şal türleri yerine siyah ve kapalı renk türlerine bağlı şal türleri tercih edilmelidir.
Jazz Şal Türleri Nelerdir?
Her insan, tıpkı bir parmak izi gibi farklıdır. Bu nedenle de şal türlerinde seçim yaparken, kişisel özelliklerin de göz ardı edilmemesinde fayda vardır. Kişi, kapalı renk türlerini seven bir karaktere sahip ise, altına bol bir pantolon ve tesettür giyebilir. Kişi, dar bir pantolon giyme karakterine sahip ise, bunu şal ile ister ister kapatamaz. Şal kişinin, yüz hatlarını kapatmak için var olan bir dini unsurdur. Şalın, vücut ve yüz hatlarını belli etmeden kullanılması daha uygundur.
Şal, orta doğu halklarında, İslam tarihi itibari ile dinen yaygınlaşmıştır. İslamiyet’in yayılması ile birlikte Asya ve Avrupa ülkelerinde asıllardır kullanılmıştır. Günümüzde, şal kimi zaman bir moda veya herhangi bir ortamda bulunduğumuzda kendi kültürümüzü temsil eden bir obje haline gelmiştir. Farklı desenler ve işlemeler ile popülerliği artmıştır.